Vlindertuinen

De Passiflorahoeve

Passiflorahoeve-Terras
Oud Willigerweg 1
6732 GB Harskamp
Telefoon: 031 84 57 411
Mobiel: 06 21 475 425
Bezoek website

‘De Passiflorahoeve’ is een zorgboerderij waar mensen met een beperking, op ontspannen wijze te midden van prachtige planten en vele dieren, kunnen werken. Wat deze hoeve uniek maakt, is haar grote collectie Passiflora’s en Aristolochia’s en haar tropische en Europese vlindertuinen met eigen vlinderkwekerij.

U vindt meer dan 400 verschillende Passiflora’s, ruim 120 soorten Aristolochia’s, 300 Fuchsia’s en 100 Hibiscussen. Daarnaast kunt u ook genieten van tientallen andere kuipplanten.

In de vlindertuinen vliegen vele soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook vindt u er vlindereitjes, rupsen en cocons. Met een beetje geluk ziet u een vlinder uit een cocon kruipen.

Vlinderparadijs Papiliorama

dorpensite vlinderparadijs papiliorama 1
Van Helomaweg 14
7971 PX Havelte
Telefoon: 0521 34 21 55
Bezoek website

Vlinderparadijs “Papiliorama” is een vlindertuin gesitueerd nabij het natuurgebied de Havelterberg net buiten Havelte. Vlinderparadijs “Papiliorama” is geopend op 21 december 1998. Met de ruim 900 vierkante meter grote vlinderkas is het een van de grootste tropische vlindertuinen van Europa.

Vlinderparadijs “Papiliorama” is in tegenstelling tot vele andere tropische vlindertuinen volledig ingericht voor vlinders. In de kas zal men dan ook geen bloemen of planten aantreffen die niets te maken hebben met de aanwezige vlinders. Daarom is de kas ingericht met veel veelkleurige bloemen, zoals Pentas, Lantana, Asclepias, Hibiscus, Stachytarpheta en nog veel meer nectar producerende bloemen. De decoratieve planten in de tuin hebben allemaal een andere functie: de bladeren dienen als voedsel voor de vele rupsen in de tuin.

Berkenhof ’s Tropical Zoo & Vlindertuin

19 Berkenhof s Tropical Zoo
Langeweegje 10A
4434 NE Kwadendamme
Telefoon: 0113 64 97 29
Bezoek website

Midden in de Zeeuwse polders vindt u Berkenhof ’s Tropical Zoo* & Vlindertuin, een overdekte tropische oase waar u de meest schitterende bloemen kunt ontdekken en oog in oog komt te staan met tal van exotische reptielen, vogels en insecten.

Waren er de afgelopen jaren alleen maar vlinders te bewonderen in de Vlindertuin van de familie Antes in het dorpje Kwadendamme op Zuid Beveland, zo is de “uit de hand gelopen hobby” van de familie nu uit aan het groeien tot een volwaardige tropische zoo.

Vlindertuin Vlinders aan de Vliet

vlindersaandevliet
Veursestraatweg 195b
2264 EG Leidschendam
Telefoon: 06 13 66 88 33
Bezoek website

Vlinders aan de Vliet is een Tropische vlindertuin, vlakbij Rotterdam.In een 800 m² grote kas is een compleet tropisch oerwoud nagebootst met planten uit alle delen van de wereld, waaronder enkele soorten die je zelden in Europa zal zien.

Deze overdekte jungle is de thuishaven van talloze vliegende juweeltjes, vlinders in alle kleuren en maten. Een thuis die ze delen met kwartels en verschillende kleine zangvogels. De beken en vijvers worden bewoond door waterschildpadden en vissen.

Op het terras kan de bezoeker nog enkele zee-aquaria en terrariums met verschillende reptielen bewonderen, ondertussen genietend van een lekker drankje.

De Orchideeënhoeve

orchideeenhoeve
Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest
Telefoon: 0527 20 28 75
Bezoek website

Al tienduizenden bezoekers hebben zich in de Orchideeën Hoeve verwonderd over de wonderen van de natuur. Niet zo vreemd, want de Orchideeën Hoeve biedt onderdak aan een wereld vol kleur en fleur. Op een natuurlijke manier huisvesten wij de parels van de natuur: meer dan 3000 soorten orchideeën en vlinders in de Vlinder Vallei. Maar er is nog veel meer… (zie website)

De combinatie van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak, maakt van de Orchideeën Hoeve een compleet dagje uit voor alle leeftijden.

Vlindertuin Vlindorado

Vlindertuin Vlindoradon in Waarland Noord-Holland 1
Smeetsweg 12
1738 DK Waarland
Telefoon: 0226 42 23 58
Bezoek website

Van oudsher is ons kassenbedrijf een bloemenkwekerij die sinds 2000 gespecialiseerd is in anthuriums. Deze tropische bloemen worden grotendeels op de veiling afgezet. Daarnaast wordt een klein gedeelte tot schitterende boeketten verwerkt die in onze winkel worden verkocht.

Dekker Anthuriums heeft naast de kwekerij van anthuriums nu ook een lang gekoesterde droom in vervulling zien gaan. Een overdekt vlinderparadijs van ruim 1000 vierkante meter waar de vlinders vrolijk rondfladderen langs de vele bloeiende planten en waterpartijen.